Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΝΑΣΗ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση-Αθήνα εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2010, ως νέα πολιτιστική περιοχή προσιτή σε όλους. Αποστολή της είναι η προώθηση της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, η υποστήριξη νέων ελλήνων καλλιτεχνών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, καθώς και η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των επιστημών, της καινοτομίας και των τεχνών.

Για την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης των Κέντρων αξιολογήθηκαν 66 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, για να αποφασιστεί τελικά η πρόταση της γαλλικής αρχιτεκτονικής εταιρίας Architecture Studio. Η κατασκευή κτιρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Όνασσης ξεκίνησε το 2000, με αποκλειστική χρηματοδότηση και επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, με την απλότητα του όγκου των κτιρίων και την απλότητα της μορφής που προσφέρει ένα δυναμικό μνημειακό χαρακτήρα.

Ο αρχιτεκτονικός επανασχεδιασμός και των δύο αμφιθεάτρων ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Mark Foley. Ο εξειδικευμένος φωτισμός τους δόθηκε στον James Morse ενώ ο ανασχεδιασμός του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλο το κτήριο ανατέθηκε στην Ελευθερία Deko & Associates.

Το εσωτερικό του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Ωνάση εκτείνεται σε συνολικά 18.000 τ.μ. πάνω από επτά ορόφους και εννέα υπόγειων επιπέδων.

Πως να έρθετε